Szigetvári: Zuschlag egy elítélt bűnöző, a Fidesz fizeti, szavaira nem lehet adni

2014. március 7. - 12:03 | Külföld

Zuschlag János egykori MSZP-s országgyűlési képviselő azt írta frissen megjelent botránykönyvében: vezető szocialista politikusok 50 millió forinttal kenték meg, hogy ő félreálljon.

Szigetvári: Zuschlag egy elítélt bűnöző, a Fidesz fizeti, szavaira nem lehet adni

Szigetvári Viktor szerint az elítélt egykori MSZP-s politikus hazudik és a Fidesz fizeti. Gyurcsány szóvivője is hasonlóan érvel: egy elítélt bűnöző szavaira nem lehet adni. Pert fontolgatnak, és hangfelvétellel vágnak vissza.

Zuschlag János a Napi Gazdaságban megjelent interjúban közölte, Gyurcsány Ferenc tudott mindenről, és kabinetfőnökként Szigetvári Viktor is, aki egyébként most a Bajnai-féle Együtt 2014 kampányát intézi.

Arra, hogy Zuschlag szerint mindenről tudott, Szigetvári azt mondta: Zuschlag János hazudik, semmiről sem tudott. Szigetvári hozzátette: Hogyha a bíróságnak lett volna ezzel ellentétes információja, akkor nyilvánvalóan akár tanúként, akár gyanúsítottként kihallgatta volna.

"Én abban az időben még fiatalabb voltam, a miniszteri titkárságot vezettem, később sajtófőnök voltam, nem döntéshozó. Amit a végrehajtókkal kapcsolatban állít, az is hazugság, és a Fidesz valamint Orbán Viktor kampányát szolgálja. Hazudik, és a Fidesz érdekében teszi, gondolom, megfizetik érte" - vágott vissza Szigetvári Viktor. Arra a kérdésünkre, hogy ezt mire alapozza, azt mondta: "Különben nem ezt tenné."

Gyurcsányék érvelnek: G. Fodor Gábor csinálta a Zuschlag-interjút

Gréczy Zsolt szóvivő arra a felvetésünkre, hogy elég komoly korrupciós vádak hangzanak el Gyurcsány Ferenccel szemben, hasonlóan reagált, mint Szigetváry Viktor. Mint mondta, Zuschlag János egy elítélt bűnöző, akivel többek között G. Fodor Gábor készített most interjút a Napi Gazdaságnak. "Az a G. Fodor Gábor, aki a Fidesz által több százmillió forinttal kibélelt kutatóintézet igazgatója."

"Zuschlag Jánosnak ezeket az állításait a bírósági ügy alatt volt alkalma elmondani, bizonyítani, nem tette. Ellenkezőleg, birtokunkban van az a hangfelvétel, ami az interneten is megtalálható, és amin Zuschlag azt bizonygatja, hogy nem tudja Gyurcsány Ferencnek elmagyarázni, hogy ez a mutyi természetes és ez a folyománya. Gyurcsány Ferenc nem vett részt semmiben, ez bizonyítja Zuschlag telefonbeszélgetése, amit közzé fogunk tenni" - fogalmazott.

Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán valóban megjelent a lehallgatott telefonbeszélgetés:

A hangfelvétel ITT.

Zuschlag egy fiktív lobbicégben dolgozik, amelynek székhelye egy dallasi kupleráj?

Zuschlag János egy interjúban azt mondta, a nevét viselő tanácsadó cégben végez munkát a szabadulása óta. Az egykori MSZP-s politikus által említett vállalkozás ugyan nem létezik, de van egy azonos nevű weboldal, amely többek között lobbizási szolgáltatásokat kínál – írja az Origo.

Az egykori MSZP-s országgyűlési képviselő a Napi Gazdaságnak adott interjújában többek között azt mondta, hogy a Zuschlag Consulting Kft. nevű cég munkáját segíti, ezzel foglalkozik, amióta letöltötte hat éves börtönbüntetését.

Ilyen nevű cég nincs a cégnyilvántartásban, de van egy Zuschlagconsulting.hu nevű, meglehetősen nehézkesen működő weboldal. Az "elérhetőségek" alatt egy olyan cég (Sze-Zusz Kft.) szerepel, amelynek egyik tulajdonosa egy Zuschlag vezetéknevű nő. A Kapcsolat menüpontban ugyanakkor egy olyan térképet adnak meg, amely az amerikai Dallas városának egyik masszázsszalonjára mutat.

Hír24