Országgyűlési választás 2014: Néppárti elvtársak gratuláltak, a Coca Cola és persze a hódító Putyin is benyalt Orbánnak

2014. április 8. - 18:48 | Külföld

Nagyra becsüljük a konstruktív és kölcsönösen előnyös orosz-magyar kapcsolatokat, és érdekeltek vagyunk a közös munka folytatásában, a kétoldalú együttműködés megszilárdításában, népeink javára, a stabil és biztonságos Európáért - írta Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke Orbán Viktornak címzett gratuláló levelében.

A levélben, melyet Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője juttatott el az MTI-hez, az orosz államfő őszinte gratulációját fejezi ki Orbán Viktornak és pártjának az országgyűlési választáson aratott "határozott győzelme" kapcsán. Putyin szerint a voksolás eredménye teljes mértékben igazolja, hogy széles támogatottságot élvez Orbán Viktornak Magyarország szociális és gazdasági fejlesztésére, valamint az életszínvonal emelésére irányuló politikája.

Szintén levélben gratulált Orbán Viktornak Horst Seehofer bajor miniszterelnök, a Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke, aki szerint a választási eredmény megmutatta: a Fidesz egyike az utolsó valódi néppártoknak Európában - tájékoztatott Havasi Bertalan.

Michael Spindelegger osztrák alkancellár, az Osztrák Néppárt elnöke úgy fogalmazott: a bizalom ilyen nagy mértékű megújítása a választók által világos felhatalmazást ad Orbán Viktornak Magyarország szerepének megerősítésére Európában és a nagyvilágban. "A jövőben is számítok Magyarországra, mint Ausztria fontos partnerére és barátjára, és mint közös európai projektünk erős támogatójára" - hangsúlyozta levelében az osztrák politikus.

A Coca Cola HBC Magyarország Kft. a kormány stratégiai partnereként a jövőben is kiemelt fontosságú területként kezeli majd Magyarországot, keresni fogjuk azokat a lehetőségeket, amelyek hazai vállalatunkat a közép-kelet-európai térség regionális gyártóközpontjává tehetik - írta gratulációjában Orbán Viktornak a cég ügyvezetője, Nikos Kalaitzidakis.

mti/para