Óvodásokat mérgezett meg egy nő, bosszúból - két csemete meghalt

2014. április 10. - 09:18 | Külföld

Óvodásokat mérgezett meg egy nő Kínában bosszúból. Két gyermek meghalt, további 30 megbetegedett. A nőt őrizetbe vették - jelentette szerdán Jünnan tartományból a kínai állami média.Óvodásokat mérgezett meg egy nő Kínában bosszúból. Két gyermek meghalt, további 30 megbetegedett. A nőt őrizetbe vették - jelentette szerdán Jünnan tartományból a kínai állami média.

A mérgezés Pinlung faluban történt még márciusban a Csiacsia nevű óvodában. A mérgező, a 44 éves Csao Csien-cse az óvoda biztonsági őre volt. A rendőröknek bevallotta, hogy tettét bosszúból követte el, mert az állomáshelyéül szolgáló helyiséget át kellett adnia az intézménynek. Mint mondta, mérget tett egy zacskó rágcsálnivalóba és bent hagyta egy teremben.

Nem ez az első óvodai mérgezés Kínában. Tavaly májusban mérgezett joghurttól meghalt egy öt- és egy hatéves lányka az észak-kínai Hopej tartományban, mert egy óvodai vezetőnő patkánymérget fecskendezett egy flakon joghurtba. A mérgező szakmai vetélytársát akarta így tönkre tenni.

MTI/para

Címkék: mérgezés, óvodások