Új vezérigazgató a Magyar Suzuki Zrt.-nél

2014. április 30. - 15:17 | Külföld

A változást a Suzuki Motor Corporation jelentette be.

Új vezérigazgató a Magyar Suzuki Zrt.-nél

A Magyar Suzuki Zrt. jelenlegi vezérigazgatója a társaság vezetését Ryoichi Ourának adja át. Hisashi Takeuchi az anyavállalat, a Suzuki Motor Corporation (SMC) terméktervezési vezérigazgatójává lép elő. A változást a Suzuki Motor Corporation jelentette be; Ryoichi Oura a Magyar Suzuki Zrt. május végi közgyűlése után veszi át hivatalosan a vezérigazgatói posztot.

Hisashi Takeuchi 2007 októberében csatlakozott a Magyar Suzuki Zrt. magyarországi menedzsmentjéhez mint a cég igazgatóságának tagja, vezérigazgató-helyettes. Később első számú vezetőnek nevezték ki. A gazdasági válságot követő nehéz időkben sikeresen irányította a Suzuki magyarországi leányvállalatát. Vezérigazgatói tevékenysége során végig fenntartotta a társaságnál a pénzügyi stabilitást és a zökkenőmentes termelést. Az anyavállalatnál Hisashi Takeuchi globális terméktervezést irányító vezérigazgatóvá lép elő, hasznosítva az ausztrál, japán és magyar piacon szerzett széles körű tapasztalatait.

Ryoichi Oura eddig is a Magyar Suzuki Zrt. gyártási területének egyik kulcsszereplője volt. Új szerepében kettős pozíciót fog betölteni mint gyártásért felelős vezető és mint a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója.

Ryoichi Oura 1960-ban született. Vegyészmérnöki diplomáját a Yokohamai Egyetem Mérnöki Karán szerezte. Karrierjét 1984-ben kezdte a Suzuki Motor Corporation kötelékében, a festőüzemi gyártástervezésért felelt a cég székhelyén. 1990-ben egy éven keresztül részt vetta dél-koreai festőüzem létrehozásában. Miután egy évtizedet töltött el az MSC székhelyén, egy újabb üzem felállításával és működtetésével bízták meg az Egyesült Államokban, a georgiai Atlantában. Azt követően, hogy négy évet töltött az USA-ban, visszatért az SMC kosai-i üzemébe, hogy a festőüzem vezetéséért feleljen. A Magyar Suzuki esztergomi gyárába 2011-ben került gyártásért felelős vezetőként.

-para-

Címkék: suzuki