A kompkatasztrófa áldozatainak utolsó pillanatai - VIDEÓ!

2014. május 2. - 12:05 | Külföld

Megrázó videó került elő a koreai kompkatasztrófa középiskolás áldozatainak utolsó perceiről, melyet az egyik 17 éves diák mobilja vett fel, írja a Gawker. A videón gyerekek azon viccelődnek, hogy milyen ciki a mentőmellény, és az egyik megkérdezi a másiktól, hogy "akkor most mi vagyunk a Titanic?" - írja az Index.hu.

Aztán amikor kiderül, hogy nem viccből süllyed a komp, pánikba esnek, valaki azt mondja, hogy „itt a vége, meghalunk", egy másik gyerek pedig elköszön a szüleitől. A videót az elhunyt diák apja hozta nyilvánosságra.

Egyelőre nem világos, mi okozta a balesetet, de a szakemberek arra gyanakodnak, hogy a hajó zátonyra futva borult fel. A hajó süllyedésekor nem rendelték el időben az evakuációt, így az utasok többsége megfulladt. A baleset idején nem volt vihar a térségben, a látási viszonyok is megfelelőek voltak.

A Sewol komp balesete április 15-nek éjjelén történt, 100 km-re a dél-koreai partvidéktől nyugatra. A hajó fedélzetén több mint 470 utas, köztük kiránduló iskolások tartózkodtak. 110 főnek nyoma veszett.

Idáig a Sewol Dél-Korea legtöbb áldozatot követelő balesete, amely miatt Chung Hong Won dél-koreai miniszterelnök is lemondott.

Index.hu

Címkék: kompbaleset, Dél-Korea