Hétéves gyereket kínoztak halálra

2014. május 3. - 19:11 | Külföld

Legkevesebb hét gyermek rejtélyes halála ügyében nyomoznak a hondurasi hatóságok, amelyek azt feltételezik, hogy az áldozatokat azért gyilkolták meg, mert nem voltak hajlandók csatlakozni a helyi bandákhoz - írja az index.hu.

A legutolsó esetben egy hétéves fiút kínoztak halálra. A gyermek 13 éves bátyjának holttestét egy nappal korábban találták meg – adta hírül a BBC.

Az MTI szerint az összes gyilkosság az elmúlt egy hónapban történt San Pedro Sula iparvárosban, egy olyan környéken, amelyet utcai bűnbandák uralnak.

A közép-amerikai ország azon térségek egyike, ahol a legmagasabb a gyilkosságok aránya a világban. Az erőszakcselekmények többsége a két fő banda (Mara 18 és Mara Salvatrucha) állandó harcának következménye, amely már több tízezer halálos áldozatot követelt.

Oscar Fernando Chinchilla főügyész pénteken az ország északi részében fekvő városba utazott, hogy maga irányítsa a nyomozást. Hangsúlyozta, hogy csupán a nyomozás szálainak egyike terjed ki a bűnbandák részvételére. Más nyomozók már meggyőződve állították, hogy az utcai bandák állnak a gyilkosságok mögött.

Index.hu

Címkék: kínzás, Honduras