Megalakult az Országgyűlés: Szidkozódtak és köpködtek a budapesti Kossuth téren jobbik-szimpatizánsok

2014. május 6. - 18:57 | Külföld

A Kossuth téren tüntetők közül többen is megrohanták és szidalmaztak Parlamentből kilépő politikusokat kedden délután. Hende Csaba honvédelmi és Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter is az ellentüntetők gyűrűjében találta magát, amikor elhagyta az alakuló ülést. Hende először azt kérdezte az őt felelősségre vonóktól, hogy "egy miniszterrel arcoskodik?", majd menet közben arról érdeklődött, hogy mi a problémájuk a demonstrálóknak, de ekkor már a tér szélén jártak, így a tüntetők visszafordultak.

Az Origo tudósítója szemtanúja volt annak, hogy Hörcsik Richárd fideszes képviselőt is szidalmazás közepette kísérték végig a téren a tüntetők.

A tüntetést szervező Gaudi-Nagy Tamás a nála lévő megafonnal azt is bejelentette, hogy Kövér Lászlót is megkergették. Közben a helyszínen készenléti rendőrök kezdtek gyülekezni, körülbelül harmincan, a mintegy hetven tüntető ellenében.

A demonstrálók a volt jobbikos képviselő, Gaudi-Nagy Tamás vezetésével a földtörvény ellen tiltakoztak egész nap. A tüntetésen részt vett Morvai Krisztina, és telefonon kapcsolták Budaházy Györgyöt is.

A tömeg napközben leköpte Pásztor István vajdasági magyar politikust.

Origo