Emberekre zuhant egy toronydaru

2014. május 18. - 11:12 | Külföld

Egy vásárló szörnyethalt, négy ember súlyosan megsérült, amikor élelmiszeres standokra dőlt egy toronydaru Kelet-Ukrajnában.

A baleset szombat este történt, amikor egy orkánerejű széllökésekkel kísért vihar csapott le Harkovra és környékére. Helyi idő szerint este nyolc óra után az egyik lakótelepi építkezésen álló toronydarut felborított a szél. Az eldőlő szerkezet pont telibe talált két utcai élelmiszeres standot, agyonnyomva az egyik vásárlót.

A kiérkező mentőegységek további négy sérültet szabadítottak ki a romok alól, akiket súlyos állapotban szállítottak kórházba. A szétrepülő törmelékek egy közelben elhaladó járókelőt is megsebesítettek, őt a helyszínen ellátták – jelentette az ukrán katasztrófavédelem harkovi főosztálya.

A város közigazgatási hivatalánál úgy tudják, hogy a katasztrófa áldozata egy 19 éves nő volt. Az eset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.

A harkovi balesettel csaknem egyidőben a Cserkasszi megyei Szárni közelében egy utasokkal teli autóbuszt borított fel és sodort le az útról a mezőre a viharos szél. A sérülteket a tűzoltók szabadították ki a felborult járműből.

Hír24

Címkék: toronydaru, sérültek