KATASZTRÓFA: Tizenkét holttestet találtak a tóban, amelybe belezuhant az orosz helikopter

2014. június 2. - 08:01 | Külföld

Tizenkét holttestet találtak eddig abban az északnyugat-oroszországi tóban, amelybe egy Mi-8-as helikopter zuhant; folytatódik a kutatás a többi áldozat után - közölték hétfőn az orosz hatóságok.

A tizenkét holttest közül eddig hetet azonosítottak. A kutatásban tíz búvár vesz részt.

A szerencsétlenség szombat este történt Murmanszk városától 400 kilométerre délre, egy nehezen megközelíthető területen, ahol a távközlési kapcsolatok sem működnek. A helikopter a Munozero tóba zuhant, kétszáz méterre a parttól. Az előzetes feltételezések szerint a kedvezőtlen időjárási viszonyok okozhatták a katasztrófát.

A Mi-8-ason 18 ember tartózkodott, ketten súlyos sérülésekkel, de túlélték a balesetet, a többiek valószínűleg meghaltak. Az utasok listáján szerepel az északnyugat-oroszországi régió kormányzóhelyettese, a terület kormányának környezetvédelmi minisztere és az Apatit nevű bányászati vállalat több vezetője is.

A Mi-8-as típusú, polgári célokra, személyszállításra is használt helikopterekkel meglehetősen gyakoriak a balesetek. Tavaly e típusnak tíznél több balesete volt Oroszországban.

MTI/para

Címkék: helikopter-baleset