800 tehenet követel a terrorszervezet az elrabolt nőkért

2014. június 12. - 13:35 | Külföld

A szélsőséges szervezet egy hete rabolt el húsz nőt egy észak-nigériai településről, most nyolcszáz tehenet követelnek elengedésükért cserébe.

A Boko Haram nigériai szélsőséges szervezet nyolcszáz tehenet követel cserében annak a húsz nőnek a szabadon engedéséért, akiket egy hete rabolt el egy észak-nigériai nomád településről - közölte csütörtökön a helyi média.

Az elhurcoltak hozzátartozói teljesíthetetlennek nevezték ezt a feltételt, mivel fő megélhetési forrásuk veszne oda - mondták rendőrségi források a Leadership című nigériai napilapnak.

Az emberrablás múlt csütörtökön történt a Boko Haram fellegvárának számító Borno államban, nem messze attól a településtől, ahonnan április 14-én a szélsőséges csoport fegyveresei több mint 200 diáklányt vittek magukkal, és a mai napig nem engedték szabadon őket.

Az iszlám jogrendszer, a saría radikális értelmezésén alapuló iszlám állam létrehozásáért harcoló Boko Haram véres hadjáratot folytat azóta, hogy a rendőrség 2009-ben végzett alapítójával és akkori vezetőjével, Mohamed Juszuffal. A vallási mozgalomból néhány év alatt jól felfegyverzett lázadócsoporttá vált szervezet ma már a legnagyobb biztonsági fenyegetést jelenti Afrika első számú kőolajtermelő országában.

(MTI)

Címkék: terrorszervezet