Súlyos testi sértés miatt indult eljárás az Omega zenészeit megverő taxis ellen

2014. július 22. - 10:57 | Külföld

Súlyos testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást H. Zoltán ellen, hét évet is kaphat. Az omegás Debreczeni Ferencnek papírja van arról, hogy nem volt ittas - írja a Hír24.

Súlyos testi sértés miatt indult eljárás az Omega zenészeit megverő taxis ellen

Vasárnap hajnalban egy taxis összeverte Benkő Lászlót és zenésztársát, Debreczeni Ferencet, mert beszóltak neki a késése miatt. A sofőr szerint a zenészek ütöttek előbb, és részegek voltak. A BRFK a Hír24-nek megerősítette, hogy megindult az eljárás a taxis ellen.

"Az Ön által említett ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitánysága súlyos testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást H. Zoltán 35 éves budapesti lakos ellen. A férfit a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. Az ügyben a nyomozás érdekeire tekintettel további tájékoztatást nem áll módunkban adni" - írta a rendőrség.

A verekedő taxis közben továbbra is dolgozik, főnökei nem rúgták ki, így bárkivel összetalálkozhat sárga autójával a városban. A Tele5 dolgozója ezt büszkén vállalja is, bár nevét, arcát és autójának rendszámát nem. Zoltán azt kérte mindenkitől, hogy munkája miatt ne lehessen felismerhető a hírekből.

Úgy tudjuk, a taxis szénája nem áll túl jól. Dr. Magyar György a Blikknek elmondta, ha maradandó sérülés vagy súlyos egészségromlás áll be, 1–5 év börtönnel sújtható, ha ez két sértettre vonatkozik, akkor már 7 és fél évet is kaphat az elkövető. Ha beigazolódik a támadó bűnössége a két 50 éve a pályán lévő zenésszel kapcsolatban, akiknek "munkaeszközük", a kezük is megsérült, akkor a bűncselekménnyel okozott kár miatt kártérítésre is igényt tarthatnak. És tartanak is. Az omegások ügyvédje, dr. Futó Barnabás erősítette meg ezt a mai Borsnak.

A zenészek ügyvédje azt is elárulta: Debrecezni Ferenc ambuláns lapjából kiderült, hogy nem volt ittas a zenész a hajnali eset ideje alatt. Ezzel megdőlni látszik a taxis állítása, aki szerint mindkét omegás részeg volt.

Hír24