Újabb szemtanú szólalt meg az Omega zenészeit megverő taxisról

2014. július 24. - 10:27 | Külföld

Benkőék zenésztársa, Szöllössy Kati elmondta, hogy ő hogyan látta az esetet. A Tele5 nem adja ki a hangfelvételeket - írja a Hír24.

Újabb szemtanú szólalt meg az Omega zenészeit megverő taxisról

Vasárnap hajnalban tatai koncertjük után a turnébuszról leszállva, a XI. kerületvől indult volna haza az Omega együttes két tagja, Benkő László és Debreczeni Ferenc, sajátjuk helyett azonban csak egy kórházi ágyig jutottak. A taxis akit értük küldtek ugyanis állítólag gyakorlatilag agyonverte őket. A sofőr azzal védekezik, hogy a zenészek részegek voltak és ők ütöttek előbb.A Blikk megtalálta Benkő és Debreczeni megverésének egyik szemtanúját. Szöllössy Kati, az Omega Oratórium basszusgitárosa a saját testével próbálta védeni a két zenészt. Ő is a turnébusszal érkezett, és hazafelé igyekezett.

"Eltelhetett a rendelésünk óta fél óra valóban, amikor szóltunk a diszpécsernek, s lemondtuk a taxit. Az a furcsa, hogy ezután mégis megérkezett a helyszínre. Debreczeni Ferenc, Ciki mondta neki, hogy köszönjük, nem kérjük a fuvart, s már be se akartunk szállni a kocsiba. Nyilván ezután Ciki az orrcsontjával megütötte szegény taxis öklét, amitől ő kirepült az autóból, s a fiúk földhöz verték magukat, hogy így húzzák csőbe az ártatlan sofőrt. Csak azért nem sikerült nagyobbat ütnie a taxisnak, mert engem kerülgetett, ugyanis közéjük álltam. Szegény Ciki és Laci, ha beüti a fejét, ahogy elesik, még nagyobb baj lehetett volna. Én álltam a taxissal szemben, aki a fejemet kerülgetve ütött Laci és Ciki felé. (...) A részegségről annyit, hogy a zene a szakmánk, ittasan nem tudnánk játszani. Egy kortyot sem ittunk, a hőségtől ez lehetetlen is lett volna. A mikrobuszban nem volt alkohol, Laci és Ciki legfeljebb egy pohár rozét ihatott a fogadáson, de ebben sem vagyok biztos" - mondta a Blikknek Kati, akit egyszer nő létére szintén meglökött az aggresszív taxisofőr.

Közben a Bors mai számából kiderül, hogy bár a Tele5 taxitársaság azt ígérte a lapnak, hogy kiadják Benkőék a diszpécserekkel folytatott beszélgetését, ebből nem lesz semmi.


"Meghallgattuk a felvételt és arra a következtetésre jutottunk, hogy egyik félnek sem lenne hasznára, ha ez a hanganyag a nyilvánosság elé kerülne. Nekünk is kellemetlen, de a másik fél sem jönne ki jól ebből. Most úgy tűnik, hogy közelednek egymáshoz a felek" - árulta el Pásztor György, akinek szavai és döntése is arra mutatnak, hogy Benkőék igyekeznek egymás között megoldani a dolgot.

Hír24

Címkék: Omega, Benkő László