Hatvan centisre lapította a konténer az autót - az áldozatok túlélték!

2014. július 27. - 08:10 | Külföld

A helyszínre érkezett tűzoltók is lemondtak arról, hogy bárkit életben találnak az autóban, amit egy konténer lapított szét, de egyszer csak felhangzott a segélykiáltás. Csodával határos módon a sofőr és utasa is túlélte a lehetetlent.

Hatvan centisre lapította a konténer az autót - az áldozatok túlélték!

A kínai Csingtao városában történt az eset, mikor a konténert szállító kamion sofőrje hirtelen irányt változtatott - állítólag nem tartotta be a követési távolságot, az előtte haladó autós váratlanul fékezett -, a szerelvény pedig egyszerűen ráborult a személyautóra, és kilapította azt.

A tűzoltók és mentősök már azon tanakodtak, hogy először kipakolják a konténert, és aztán kezdik meg a műszaki mentést, de ekkor hirtelen kiáltást hallottak. Az autóban tartózkodó nő nem csak kiabált, de egy résen ki is tudta dugni a kezét és jelezte, hogy életben van.

A tűzoltók villámgyorsan hoztak egy mobildarut, amivel a konténert leemelték a roncsról. A hölgyet viszonylag hamar ki tudták menekíteni, ő megúszta néhány karcolással, a férfit viszont már ki kellett vágni, ő komolyabb, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az autó 60 centisre nyomódott össze, ennyi helye volt a két utasnak, hogy valahogy túléljék, míg megjön a segítség.
Hasonló eset történt tavaly szeptemberben a szintén kínai Csiangszu tartományában. Egy középkorú asszony haladt az autópályán, amikor a mellette lévő sávban megbillent és felborult egy óriáskonténert szállító kamion.

(vezess.hu)

Címkék: autó, konténer, Kína