Gyerekrablótól rettegnek a madridi szülők

2014. augusztus 26. - 07:19 | Külföld

Megerősítik a rendőri jelenlétet és több biztonsági kamerát is felszerelnek Madridban, hogy minél előbb elfogják azt a férfi, akit több kislány elrablásával és szexuális bántalmazásával gyanúsítanak.

A gyerekmolesztálót Madrid" elsőszámú közellenségének" nevezte Cristina Cifuentes madridi kormánybiztos, aki a főváros rendőrfőkapitányával közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy fokozott biztonsági intézkedéseket vezetnek be. A közelgő tanévkezdésre tekintettel elsősorban az iskolák, parkok és játszóterek környékén növelik a rendőri jelenlétet - tette hozzá.

A nyomozás érdekeire hivatkozva a kormánymegbízott azt nem árulta el, hogy mennyi új biztonsági kamerát szerelnek fel a közterületeken. Cristina Cifuentes hangsúlyozta: ennek a gyalázatos bűnözőnek az elfogása most az elsőszámú feladat a hatóságok számára.

Legutóbb múlt pénteken ért támadás egy hétéves kislányt, akit egy férfi néhány órára elrabolt és szexuálisan bántalmazott. A zavart állapotban lévő gyerekre a spanyol főváros egy másik kerületében bukkantak rá. A támadót több más, szintén Madrid keleti negyedeiben történt esettel is gyanúsítják: a rendőrség szerint júniusban egy hatéves, áprilisban pedig egy kilencéves kislánnyal erőszakoskodott. Vizsgálnak egy negyedik esetet is, amely még tavaly szeptemberben történt.

Az EFE hírügynökség számolt be arról, hogy a gyerekmolesztáló utáni hajszát "Candy" azaz cukorka műveletnek nevezték el spanyol hatóságok. A nyomozás már hónapok óta tart, de a munkát nehezíti, hogy a gyerekek elrablásának nem volt közvetlen szemtanúja, és a biztonsági kamerák sem rögzítették egyik esetet sem.

Ellentmondásosak a vallomások is, amelyben egyaránt szerepel magas, ősz hajú, spanyol anyanyelvű és barna hajú, külföldi akcentussal beszélő személy is - összegezte az előzményeket a spanyol hírügynökség.

MTI/para

Címkék: gyerekrabló, Madrid