Kivégzés várhat a gyerekét kocsiban „felejtő” apára

2014. szeptember 5. - 11:49 | Külföld

Bár a 33 éves férfi váltig állította, egyszerű baleset történt, a vádesküdtszék döntésének értelmében szándékos emberölés miatt kell majd felelnie a bíróság előtt - írja a Hír24.

Kivégzés várhat a gyerekét kocsiban „felejtő” apára

Ha a georgiai bíróság bűnösnek találja, a 33 éves Justin Ross Harrisre könnyen halálbüntetés várhat majd azért, hogy június közepén szándékosan az autójában hagyta 22 hónapos kisfiát, Coopert. Mint ismeretes, a gyerekülésbe szíjazott kisfiú több mint hét órát töltött a tűző napon álló terepjáróban, miközben apja – a vizsgálat tanúsága szerint – egyszerre hat nőnek küldözgetett pikáns képeket, többek között a péniszéről.

Az ügyben zajló nyomozás részeként a szakemberek elvégezték a kisfiú holttestének boncolását, melyből kiderült, Cooper halálát minden kétséget kizáróan túlhevülés okozta. A nyomozati anyagból kiderült az is, hogy a 22 hónapos Coopert apja már csak a hullamerevség beállta után szabadította ki az ülésből, noha a segítségükre érkező rendőröknek még azt hazudta, gyermeke az autóban lett rosszul.

Bár a 33 éves férfi az első pillanattól kezdve azt állította, végzetes baleset történt, és gyermekét véletlenül felejtette a tűzforró autóban, a rendőröknek gyanús lett a vallomása. Harris például azt állította, gyermekével a hátsó ülésen otthonról egyből a munkahelyére hajtott, ahonnan legközelebb hét óra múlva jött ki. Ezzel szemben a nyomozás kiderítette, miután megérkezett a munkahelyére, előtte még megreggelizett gyermekével, ezután ültette őt az autóba, majd zárta rá az ajtót.

Mint kiderült, az apa napközben még egyszer visszatért az autóhoz: ebédidőben frissen vásárolt lámpaizzókat tett a kocsiba, majd távozott, sorsára hagyva gyermekét. Harris ellen „vallottak" a férfi lefoglalt számítógépei is. Miután a nyomozók átvizsgálták a tartalmukat, kiderült, napokkal fia halála előtt Harris arra keresett rá az interneten, mennyi idő alatt halnak meg a kocsiban felejtett gyerekek, és végignézett két olyan videót is, melyen felhevült autóban felejtett állatok kínhalála látható.

A 33 éves férfi ügyében csütörtökön összeült a Cobb megyei vádesküdtszék is, ami végül nyolc vádpontban, többek között szándékos emberölés és gyermekbántalmazás miatt is vádat emelt Harris ellen. Egyesek szerint nem kizárt, hogy az ügynek halálbüntetés lesz a vége, még az ügyben eljáró bíró, Frank R. Cox is azt nyilatkozta korábban, azért nem engedi óvadék ellenében szabadlábra a vádlottat, mert az ügyészek valószínűleg halálbüntetést kérnek majd a férfira.

Georgia egyébként egyike annak a 32 amerikai államnak, ahol a mai napig van halálbüntetés.

Hír24