Gyurcsány szervezkedik: Tüntetés Orbán és kormánya ellen

2014. szeptember 7. - 08:14 | Külföld

Ellenzéki tüntetést szervezett Budapesten, az Egyetem térre a Demokratikus Koalíció. Az „Ellenállás Napján” beszédet mondott többek közt Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és Falus Ferenc, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje. Utóbbi azt mondta, ha bizalmat kap, akkor a következő öt év nem a stadionépítés jegyében telik majd el - írja az Origo.

Gyurcsány szervezkedik: Tüntetés Orbán és kormánya ellen

Falus Ferenc azt mondta, hogy hivatása a segítség. Segíteni a betegeken, elesetteken. A főpolgármester-jelölt elmondta azt is, hogy „imádja ezt a várost”. Hozzátette, gyógyítani szeretné Budapest sebeit, ezzel orvosi múltjára is utalt. Szerinte Tarlós István főpolgármester csak a kormány kedvében igyekszik járni, nem figyeli a város érdekeit. Hagyta lerongyolódni a tömegközlekedést és az embereket is.

Az atv.hu tudósításában olvasható az is, hogy az ellenzék jelölt felhívta a szavazók figyelmét arra, hogy nem négy, hanem öt évet kap a következő városvezetés. Az öt évet nem stadionépítéssel, hanem munkával fogja tölteni – tette hozzá magabiztosan.

Szerinte október 12-én az önkény és a demokrácia között kell választani. Ő az utóbbit javasolja. „Győzni fogunk, Budapest fellélegezhet” – zárta szavait Falus Ferenc.

Falus Ferenc egyébként pénteken mutatta be választási programját. A többi között azt ígérte, hogy megválasztása esetén felgyorsítaná a 3-as metró felújítását, és adókedvezményekkel vonzaná a magyar fővárosba a nagyobb beruházásokat.

Tarlós István finanszírozhatatlannak tartja Falus Ferenc választási programját. A 3-as metró felújítása kapcsán azt írta, hogy ahhoz Budapest 2010-ben meglévő adósságállományának egyharmadával azonos összeget használnának fel. „Mindig azt hallottam, hogyha beruházásokra fordítják, akkor nem baj a hitelfelvétel” - közölte Tarlós.

Gyurcsány Ferenc a saját álmával kezdte beszédét – írta az atv.hu. „Ahol nincs félelem, biztonság van, az emberek szabadok. Egyelőre úgy látja ez az álom, álom maradt” – mondta a Demokratikus Koalíció elnöke. Ezért arra kér minden álmodozót, hogy tartson vele, küzdjenek együtt egy jobb országért, mert aki védekezik, az alulmarad.

Gyurcsány Ferenc szerint a kormány az, aki igazán árt ennek az országnak. A DK elnöke a miniszterelnököt is megszólította: „Magyarok vagyunk mi nélküled is Viktor”.

Az egyetemistákhoz fordulva a volt kormányfő elmondta, ne higgyenek a Sátánnak. Magyarok vagyunk, büszkék, de nem jobbak és rosszabbak, mint más nemzetek. Arra kérte őket, merjék tisztelni a többieket, mert ez emel föl. A szülőket arra kérte, óvják a fiatalokat a tankönyvekből áradó hazugságoktól.

„Orbán hazudik. Az ő álma a mi rémálmunk” – üvöltötte beszédének egy pontján Gyurcsány.


(origo.hu)