BOTRÁNY: Lebukott KGBéla, Vona Gábor kedvence

2014. szeptember 23. - 13:07 | Külföld

Az utóbbi időben viszonylagos csend honolt a hírvilágban a Jobbik kémkedéssel megvádolt európai parlamenti képviselője, Kovács Béla körül – írja a Hír24 az Index nyomán.

BOTRÁNY: Lebukott KGBéla, Vona Gábor kedvence

A politikus botránya májusban,röviddel az EP-választások előtt pattant ki, amikor kémkedés gyanúja miatt mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta Polt Péter legfőbb ügyész. Kovács a vádakat mindvégig tagadta, azt állította, lejárató kampány folyik ellene. Vona Gábor kampányhisztériának minősítette az ügyet.

Az Indexen most megjelent terjedelmes írás vélhetően ismét nagy port fog kavarni. A lap újságírója hónapokig kutatta a jobbikos EP-képviselő és orosz felesége, Szvetlana Isztohin múltját, és kémfilmbekbe illő részletekre akadt.

Eltitkolt japán és osztrák férj, furcsa utazgatások, alvilág és olyan KGB-alkalmazottak is felbukkannak a történetben, akik ezúttal nem tettek lakatot a szájukra. A most napvilágra került információk arról árulkodnak, hogy a család életében az orosz titkosszolgálat volt az egyik összekötő kapocs, Kovács Béla és felesége pedig egyáltalán nem kishalak.

KGBéla ugyan érdemben nem cáfol, de perrel fenyegeti az Index hírportált

"Újabb mocskos titkosszolgálati lejárató akciónak" minősítette a jobbikos Kovács Béla az Index keddi cikkét.

A portál kedden több hónapos kutatómunka után tett közzé egy tényfeltáró cikket, amelyben gyermekkora óta foglalkozik Kovács Béla életével, egyebek mellett azt állítva, hogy nem vér szerinti szülei nevelték, feleségének párhuzamos házasságai voltak, s családjuk életében az egyik összekötő kapocs az orosz titkosszolgálat volt.

Kovács Béla az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: napnál is világosabb, hogy az újságírót és az Indexet titkosszolgálati dezinformációkkal manipulálták.

A Jobbik EP-képviselőjének értékelése szerint a cikk már azon megbukott, hogy a magánélet szentsége semmit sem számít. Az ellenzéki politikus egyúttal példa nélkülinek nevezte, hogy egy titkosszolgálat ennyire "pofátlan és aljas módon használjon fel médiumokat, újságírókat".

Kovács Béla közölte: megteszi a jogi lépéseket a hazug, manipulatív kijelentések és sugalmazások miatt, amelyek szavai szerint "véletlenül" ismét egy választási kampány kellős közepén jelentek meg.

Hír24