KGBéla Ukrajnában nem bomlaszthat tovább

2014. október 1. - 17:28 | Külföld

Betiltotta Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselő beregszászi irodájának működését a hatályos ukrán törvények megsértése miatt a kárpátaljai körzeti adminisztratív bíróság – adták hírül szerdán kárpátaljai hírportálok.

A Kárpátalja megyei ügyészség szeptember elején nyújtott be keresetet a kárpátaljai körzeti adminisztratív bírósághoz, amelyben azt kérte a taláros testülettől, hogy szüntesse meg Kovács Béla jótékonysági alapítványként bejegyzett képviselői irodájának működését Beregszászon. Indítványát a vádhatóság azzal indokolta, hogy a jobbikos EP-képviselő beavatkozik Ukrajna belügyeibe, és szeparatista tevékenységet folytat Kárpátalján.

Az ügyészség keresetében azt is állította, hogy az EP-képviselő beregszászi irodája megsérti Ukrajna hatályos törvényeit, mivel nem a hivatalos bejegyzési okmányban megjelölt címen található. A vádhatóság megállapította továbbá, hogy a fogadóirodát működtető jótékonysági alapítvány 2013–2014-ben nem nyújtott be pénzügyi beszámolót az adóhatóságnak, és nem készített adóbevallást, amivel ugyancsak törvénysértést követett el.

mti/para

Címkék: KGB, Kovács Béla, Jobbik