Csaknem három hétig bolyongott az őserdőben egy ausztrál nő

2014. október 8. - 18:22 | Külföld

Apró halakat, rovarokat evett és patakvizet ivott egy ausztrál nő, aki 17 napi bolyongás után került elő a krokodiloktól hemzsegő őserdőből az északi Queensland államban.

A 30 éves Shannon Leah Frasert egy farmer találta meg szerdán, miután a nő a naptól súlyosan megégve és kiszáradva az Innisfail északnyugati részén lévő birtokán keveredett elő az erdőből. A férfi azonnal az innisfaili kórházba vitte, állapota stabil.

A háromgyerekes anyát utoljára Cairns déli részén látták szeptember 21-én. Fraser a Golden Hole természetvédelmi terület lévő folyóhoz ment úszni két ismerősével, köztük barátjával, aki két nappal korábban kérte meg a kezét. Utóbbi elmondása szerint a nő váratlanul eltűnt.

Fraser eltűnését intenzív kutatás követte, a rendőrség nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a nőt megölték vagy egy krokodil végzett vele.

Fraser édesanyja szerint lánya súlyosan megégett a tűző napon és nagyon sokat, mintegy 16 kilogrammot veszített súlyából. "Sok elfertőződött vágás és vakarózás okozta seb borítja a testét. Azt mondta, három napig csak ült a folyóban, hogy enyhítse az napégés miatti fájdalmát. Hihetetlen, bámulatos dolog ez, mind azt hittük, meghalt. Istennek hála, hogy életben van" - fogalmazott az anya, Deidre Sharrock.

"Ő egy valódi hős, amit pedig átélt, igazi túlélőtörténet. Az ember lát ilyeneket a televízióban és sohasem gondol arra, hogy megtörténhet vele vagy a családtagjaival. Annyira valószerűtlen" - mondta el Fraser testvére.

A rendőrség nem kommentálta Shannon Leah Fraser előkerülését, de megerősítették azt az információt, hogy a nő megmenekülése ellenére tovább folytatódik a vizsgálat.

MTI/para

Címkék: őserdő, eltévedt