Öngyilkos lett, mert nem jött ki férje szüleivel

2014. október 26. - 07:06 | Külföld

A kétségbeesett anya két kislányát is magával vitte a halálba.

Öngyilkos lett, mert nem jött ki férje szüleivel

A 34 éves Heena Solanki és két kislánya, a kilencéves Jasmine és a négyéves Prisha holttestére a férj talált rá, miután hazatért a munkából. „Amikor beléptem az ajtón azonnal tudtam, hogy valami nincs rendjén, mert az egész lakásban valamilyen furcsa szag terjengett. Köhögni és fuldokolni kezdtem, és azonnal értesítettem a mentőket" - idézte fel a pillanatot a megtört férj, Kalpesh Solanki.

Ahogy az később, az ügyben indult nyomozás során kiderült, az indiai születésű brit asszony mérgező gázt engedett szabadon a lakásban, ezzel oltotta ki a saját és két lánya életét is. Az öngyilkossága előtt búcsúlevelet írt, melyben elmondta, azért mérgezi meg magukat, mert képtelen tovább együtt élni férje szüleivel. „Tudtam, hogy Heena nem rajong a szüleimért, ahogy azt is nehezményezte, hogy ennyi év után még mindig velük lakunk, de fogalmam se volt róla, hogy ennyire kétségbe lehet esve" - írta a férj vallomásában, mivel az üggyel kapcsolatos meghallgatáson nem vett részt.

Ezen a bizonyos meghallgatáson bemutatták a nyomozás eredményeit is, melyekből kiderült, az asszony valóban rossz viszonyban volt férje szüleivel, akik rendszeresen megrótták őt amiatt, ahogy lányait nevelte. „Azt terveztük, hogy külön költözünk, ám tény és való, a szüleimnek erről Heena haláláig nem szóltam" - írta a férj.

Az ügyben meghallgatták a 34 éves nő egyik barátnőjét is, aki elárulta, Heena sokat sírt neki amiatt, hogy nincs jó viszonyban a férje szüleivel. „Különösen az apósával volt meglehetősen problémás a viszonya" - vallotta Branali Chambhare, aki azt is hozzátette, noha barátnőjét sokszor látta kétségbeesettnek, arra sosem gondolt, hogy emiatt esetleg saját maga ellen fordul. „Kívülről boldog és kiegyensúlyozott családnak tűntek. Szomorú, hogy ilyesmi megtörténhet" - zárta mondandóját.

Hír24