Újabb áldozata van az ítéletidőnek Olaszországban

2014. november 13. - 17:59 | Külföld

Egy 36 éves férfit sodort el magával a víz csütörtökön a lombardiai Crema városában. Néhány napon belül ő volt az ötödik áldozata az Olaszországot sújtó ítéletidőnek, amely az előrejelzések szerint a következő napokban is folytatódik.

A férfi egy malom zsilipjét nyitotta meg a csapadék elvezetésére, amikor a zsilipnél felgyülemlett nagy mennyiségű víz magával sodorta. Holttestét az olasz tűzoltóság búvárjai találták meg.

Így az esőzésekben és áradásokban már öten veszítették életüket hétfő óta. Mindannyian Olaszország északnyugati területén váltak a rossz idő áldozatává. Egy idős házaspár otthonát a liguriai Leiviben földomlás temette be, s az eső által elmosott hegyoldal omlott egy lakóházra a Piemonte tartományban levő Crevacuoréban is, egy hetven éves férfi halálát okozva. Egy másik férfi pedig a Piemonte és Lombardia tartomány közötti Maggiore-tóba fulladt bele.

Bologna közelében élve találták meg azt a 87 éves férfit, akit a víz- és sártenger magával sodort és az utcán álló járművek alá szorított be.

Milánóban csütörtökön a város északkeleti kerületeinek utcáin igyekeztek eltakarítani a hordalékot, amelyet a medréből kilépett Seveso folyó hagyott maga után. Veszélyes szintet ért el a milánói Lambro folyó is. Milánóban több helyen a víz nyomása miatt beomlott az úttest, és egész Lombardia tartomány területén egymást követik a földcsuszamlások. A rossz idő miatt zárva tartó milánói iskolákat pénteken nyitják ki újra. A lombardiai comói tó szintje is megemelkedett, és elöntötte a partján sorakozó üdülővárosokat.

Az északkelet-olasz Veneto tartományban az árterületet elöntő Pó-folyót tartják megfigyelés alatt. A viharok miatt továbbra is közepes fokú készültség van érvényben Szicília szigetén.

A meteorológusok szombattól újabb heves esőzéseket várnak egész Olaszországban.

(MTI)