Mégcsak 16 éves, de néhány hónap alatt közel 100 bűntényt követhetett el a szegedi fiú

2014. november 17. - 10:16 | Külföld

Összesen 92 bűncselekmény elkövetése miatt javasol vádemelést a rendőrség egy 16 esztendős szegedi fiú ellen – tájékoztatta a Csongrád Megyei rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szenti Szabolcs közölte, a nyomozás adatai szerint a fiatalember megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2013 októbere és decembere között városszerte több tucatnyi személygépkocsit tört fel, lopott el belőlük értékeket, és több kocsi rendszámtábláját is lefeszítette. Próbálkozott az autók beindításával, néhányat el is vitt. Az egyik ilyen autóval nekiütközött egy parkoló járműnek, majd továbbhajtott. A járőrök gyorsan elfogták, ekkor derült ki, hogy az autót bódult állapotban vezette.

2013. december 24-én közel húsz autót tört fel, és közülük kettőt fel is gyújtott. A rendőrök ekkor is menekülés közben fogták el – tette hozzá.

A fiút a nyomozók többek között lopás, jármű önkényes elvétele, egyedi azonosító jellel visszaélés és közveszély okozása bűntettével, valamint járművezetés bódult állapotban vétségével gyanúsítják. Ügyét vádemelési javaslattal továbbították az ügyészségnek.

MTI/para