Rezešová nem adja fel, valamire készül

2014. november 18. - 08:22 | Külföld

Felülvizsgálati kérelmet akar beadni a négy ember halálát okozó autóbaleset miatt jogerősen kilenc évre ítélt Eva Rezešová.

Rezešová nem adja fel, valamire készül

A négy halálos áldozattal járó baleset okozójának eredeti terve az volt, hogy a köztársasági elnöknél kérvényezi: a kilenc év börtönt szülőhazájában tölthesse le. Csakhogy a Blikk információi szerint a nő ügyvédje nem adott be semmilyen erre vonatkozó papírt.

Ennek oka az, hogy először ki akarnak meríteni minden lehetséges jogorvoslati lehetőséget Magyarországon. A Blikk úgy tudja, felülvizsgálati kérelmet akarnak beadni, ha találnak az ítélet indoklásában olyan pontot, ami alapján megtámadhatják. Rezešová ügyvédje, dr. Novák Péter nem volt elérhető, de a család képviselője megerősítette a bulvárlap információit.

Rezešovát szeptemberben ítélte jogerősen kilenc év börtönbüntetésre a Budapest Környéki Törvényszék. A nő jelenleg a Gyorskocsi utcai börtönben van, és a jogerős bírósági ítélet ellenére sem rendelkeztek még az ítélet letöltésének helyéről.

A végzetes baleset 2012 augusztusában történt az M3-as autópályán. Az ittas nő egy kocsinak ütközött, hátulról szaladt bele a járműbe, amely így nekicsapódott a szalagkorlátnak. Az autó kigyulladt, benne négy utasával. Hárman bennégtek a kocsiban, negyedik társukért küzdöttek az orvosok, de két nappal később ő is meghalt a kórházban.

(Blikk/parameter)

Címkék: Eva Rezešová