Felpofozta fia támadóját, börtönbe mehet

2014. november 22. - 11:36 | Külföld

Fogházbüntetést kért a Tatai Járási Ügyészség egy édesanyára, aki lekevert egy pofont egy 13 éves gyereknek – állítása szerint mindössze azért, hogy megvédje a saját kisfiát, akire rátámadt a másik srác, akivel együtt jártak edzésre.

Felpofozta fia támadóját, börtönbe mehet

"Anyu, gyere értem, mert nagyon megvert egy fiú" – mondta a telefonba hüppögve Dávid, akit Bacsa Edina a focipálya mellett talált meg egy fabódéban, még ja­nuárban. Ide bújt támadója elől. "Halálra váltan várt a kisfiam. Kajakedzésnek kellett volna lennie, de rossz idő miatt szabad foglalkozást hirdetett az edző. Néhány fiú focizott csak a pályán felügyelet nélkül" – magyarázta az anya.

Mint mondta, a gyerekek azon vesztek össze, hogy Edina fia kicsinek találta a téglából kirakott kaput, ezért távolabbra akarta helyezni a kapufául szolgáló darabot, de a 3 évvel idősebb és jóval erősebb fiú hátulról lerántotta, és csúnyán összerugdosta a földön.

"Amikor odamentünk, hogy tisztázzuk a helyzetet, a fiú kikelt magából, szidta a fiamat, aztán megpróbált belerúgni, de elé álltam, és az én lábamat találta el. Erre lekevertem neki egy pofont" – emlékezett vissza Edina. Ezért a Tatai Járási Ügyészség garázdaság és zaklatás miatt vádat emelt ellene.

Az ügy március 5-én folytatódik a bíróságon. A tárgyaláson sok múlik majd azon, hogy mit mondanak a tanúként beidézett emberek. A főügyész, dr. Reszl Ildikó szerint ugyanis az anyuka a gyerek megölésével fenyegetőzött. "Én azt mondtam neki, hogy addig bizonygatja az erejét, amíg meg nem öli a fiamat. Csakhogy otthon már azt mondta, hogy megfenyegettem" – magyarázta Bacsa Edina.

"Az anyuka megkeverte a történetet, nehezen viseli, hogy ő a hunyó" – mondta a Blikknek P. Ferenc edző, aki tanúként ott lesz a tárgyaláson. "Gyerekek között gyakran előfordul egy kis torzsalkodás. Elképzelhető, hogy ellökték a fiát, de az nem igaz, hogy a gyerek rettegve várta volna elrejtőzve a fabódéba. Hozzám azzal rohantak a focipályáról a többiek, hogy brutális, ahogy a nő megtépi a másik kisfiút. Amikor lehozták hozzám, még mindig piros volt az arca az ütéstől."

A kisebbik fiú az anya elmondása szerint kórházba is került, két napig agyrázkódás gyanújával figyelték, utána egy hetet otthon kellett töltenie.

"Nem ez volt az első eset, hogy megverte az a fiú: azóta is megtámadta egyszer, korábban pedig többször is amiatt késett az iskolából, mert nem engedték átvágni azon az utcán, ahol a támadó lakik. Most mégis engem fenyegetnek fogházzal, a gyerek szabadon terrorizálhatja a többieket" – panaszkodott az anya, Edina.

Aradi Péter/Blikk.hu

Címkék: pofozás, verés, támadó