Mészáros Lőrinc egy mágus - hirtelen 300 millióval gyarapította bankbetétjét

2014. december 3. - 19:41 | Külföld

Felcsút polgármestere új vagyonnyilatkozatot tett közzé, amely szerint a takarékbetétje 300 millió forintot gyarapodott – írja a 444.hu nyomán a Hír24.

Mészáros Lőrinc egy mágus - hirtelen 300 millióval gyarapította bankbetétjét

Mészáros Lőrinc legújabb vagyonnyilatkozata szerint 400 millióról 700 millióra nőtt a bankbetétje. Készpénzből viszont kevesebbet tart magánál. A júniusi 20 millió helyett már csak 5 millió maradt.

A háromszázmilliós bankszámla-gyarapodás okait egyelőre nem látni, mivel a júniusi vagyonnyilatkozatához képest nem tüntetett fel új osztalékbevételeket – derül ki a 444.hu cikkéből.

Mészáros Lőrinc Felcsút polgármestereként sokáig nem tette közzé vagyonnyilatkozatát, majd az erre irányuló bírósági tárgyalást megelőzve júniusban mégis nyilvánosságra hozta. Korábban még azzal is próbálkozott a település jegyzője, hogy zárt borítékban mutatta meg az Átlátszó újságíróinak a dokumentumot. Azzal érveltek, hogy Mészáros Lőrinc nem polgármesteri tevékenységéből szerezte vagyonát.

Akkor az bankbetéten és a készpénzvagyonán kívül kiderült, hogy egy 2008-ban vásárolt Audi A5 gépjármű tulajdonosa. Polgármesterként fizetést nem vesz fel, jövedelme a Mészáros és Mészáros Kft.-ből van, amiből akkor 943 millió forint osztalékot vett ki, havonta pedig 1 729 917 forint juttatást vesz fel. Felcsúton és Alcsútdobozon rengeteg földje van.

2011-ben még messze nem állt ilyen jól Mészáros. Akkor még csak egymilliója volt takarékbetétben, készpénzben pedig húszmillió forintot tartott. A Mészáros és Mészáros Kft. ügyvezetőjeként havi 200 ezer forintot vett fel, a cégből tízmilliós osztalékot vett ki. Földje is kevesebb volt. Csak a Mészáros Lőrinc birtokában lévő pénzösszeg tehát húszszorosára nőtt három év alatt.

Hír24