Óriástüntetés készül december 16-ára Budapesten!

2014. december 5. - 16:17 | Külföld

Több civil szervezet együtt szervezi a karácsony előtti legnagyobbnak szánt kormányellenes tüntetést december 16-ára Budapesten. A szervezők azt kérik, hogy a tüntetők a rászoruló gyerekeknek is vigyenek majd ajándékokat - számolt be róla a HVG.

A Szabad Oktatást és az Egymillióan az internetadó ellen Facebook-csoportok közösen szervezik a karácsony előtti várható legnagyobb tüntetést december 16-ára, amelyhez eddig a köznevelési törvény ellen tiltakozó Hívatlanul Hálózat, a Magyartanárok Egyesülete, a Történelemtanárok Egyesülete, a Rosta (Rokkant Számkivetettek Társasága) Rokkant Mozgalom és a Demokratikus Nevelésért és Tanulásért Közhasznú Egyesület is csatlakozott.

A "Nincs hova hátrálnunk!" címet viselő tüntetést ismét a netadó elleni megmozdulások kiindulópontjára, a József Nádor térre szervezik december 16-án este 6 órára, és a szervezők azt kérik, hogy aki teheti, az vigyen magával egy cipősdoboznyi játékot, amit karácsonyig eljuttatnak a rászoruló gyermekeknek, hogy így mutassák meg, hogy a hatalommal szemben a demonstrálók képesek odafigyelni egymásra.

A program szerint a gyülekező után a tüntetők a Szalay utcába, az oktatási államtitkársághoz vonulnának, de pártzászlókat ismét nem szeretnének látni a tömegben.

A tüntetés Facebook-oldalán az olvasható, hogy azért szervezik ezt a rendezvényt, hogy most végre szeretnék egy helyszínen egyesíteni az elmúlt időszakban szerveződő és tüntető csoportokat, hogy együtt védjék meg a jogokat és utasítsák el a társadalmi igazságtalanságokat, illetve hogy összefogjanak közösen alternatívát találjanak, ha a kormány továbbra is semmibe veszi a tiltakozásokat.

A tüntetés szervezői az esemény leírásában kitérnek a szociális megszorításokra, az oktatási rendszer átalakítására, a NAV-botrányokra és a kitiltási ügyre, a korrupcióra és a hazugságokra, az egészségügy és a magyarországi lakhatás egyre kritikusabb helyzetére is, mint olyan felháborító dolgokra, amelyek miatt utcára kell vonulni.


(hvg.hu)