TERROR: Egy dzsihadista nő késelte halálra az amerikai magyar R. Ibolyát

2014. december 5. - 16:22 | Külföld

R. Ibolyával (†47) egy hónappal azután végeztek Abu-Dzabi egyik plázájában, hogy október 28-án egy dzsihadista honlapon megjelent egy fenyegetés, miszerint végzetes támadásokat terveznek nemzetközi iskolák tanárai ellen a Közel-Keleten. Ennek oka, hogy sértőnek találják, hogy idegen kultúrát terjesztenek a muzulmán országokban – írja a Blikk.

TERROR: Egy dzsihadista nő késelte halálra az amerikai magyar R. Ibolyát

Ibolya utolsó perceit több ipari kamera is rögzítette a Bourik plázában. A burkába bújt gyilkos egy óráig állt lesben, mielőtt egy konyhakéssel a magyar nőnek esett.

A mosdóban a gyilkoson és áldozatán kívül még ketten voltak. A két szemtanú a nők veszekedésére kapta fel a fejét, majd a gyilkos az egyik tanúhoz fordult, és rákiáltott: „Ülj le vagy megöllek!”. Ezután Ibolya halálsikolyát lehetett hallani, mire a szemtanúk segítségért rohantak.

A tettes hatszor mártotta meg a hatalmas pengét a magyar nőben, aki vastag vércsíkot húzva maga után kibotorkált a mosdóból, végül a pláza folyosóján rogyott össze.

A gyilkosság után a rejtélyes alak elhagyta az épületet. Pár órával később azonban egy villában elfogták a merénylettel gyanúsított nőt. R. Ibolya Magyarországon született, de Romániában nevelkedett, iskoláit Nagyváradon végezte.

Később az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán tanult, majd hozzáment egy amerikai férfihoz, és Coloradóban éltek. Válása után az Egyesült Arab Emírségekbe költözött, ahol egy óvodában dolgozott. Lánya az édesapával élt Bécsben, ikrei, Ádám és Aiden édesanyjukkal élt Abu-Dzabiban.

Blikk

Címkék: dzsihád, terrorizmus