VÉGJÁTÉK: Behatolt a sydneyi kávéházba a rendőrség – megölték a túszejtőt!

2014. december 15. - 17:41 | Külföld

Megrohamozta a rendőrség azt a sydneyi kávéházat, ahol egy fegyveres közel 16 órán át tartott fogva több túszt. Helyszíni beszámolók szerint egy nagy dörejt és fegyverek ropogását lehetett hallani - írja az Origo.

VÉGJÁTÉK: Behatolt a sydneyi kávéházba a rendőrség – megölték a túszejtőt!

Több tíz embert ejtett túszul egy iszlamista fegyveres Sydney zsúfolt üzleti negyedében egy kávézóban. 17 órával a túszdráma kezdete után a rendőrség megrohamozta az épületet, két ember, köztük a túszejtő meghalt, hárman megsebesültek. Öt túsz már korábban kiszabadult. A lefűrészelt csövű shotgunnal felfegyverkezett férfi Man Haron Monis, aki már korábban is a rendőrség látókörében volt.

Néhány pillanattal korábban szemtanúk hat embert - feltehetően túszokat - láttak kiszaladni az épületből. Előtte összesen öt túsz hagyhatta el a kávézót. Az akcióról későbbre ígértek részletes tájékoztatást

Az ausztrál rendőrség szerint a túszejtő Man Harun Monisz iráni menekült, aki korábban gyűlölködő, fenyegető elektronikus leveleket küldött Afganisztánban elesett ausztrál katonák családjainak a szigetország afganisztáni katonai szerepvállalása elleni tiltakozásként. Ezért 2012-ben bíróságon el is ítélték. A férfi előszeretettel hívatta magát Harun sejknek és lelki gyógyítónak, a CNN amerikai hírtelevízió szerint azt követelte, hogy telefonon beszélhessen Tony Abbott ausztrál miniszterelnökkel.

Origo

Címkék: túszejtés, Sydney