Sydneyi túszdráma: Fokozott biztonsági intézkedések léptek életbe

2014. december 17. - 07:07 | Külföld

"Mindnyájan láttuk az emberek arcát a Martin Place-en, és félelemről árulkodtak" - mondta egy rendőrparancsnok. Szerdán több száz rendőrt rendeltek ki az utcákra az ausztrál városban.

Fokozott biztonsági intézkedéseket léptettek életbe Sydneyben a városban lezajlott túszdráma után. Szerdán több száz rendőrt rendeltek ki az utcákra, egy parancsnok szerint azért, hogy a lakosság biztonságban érezze magát "ezekben a nehéz időkben", és közelében tudja a hatóságokat.

A műveletet irányító Michael Fuller azt mondta, "láthatóvá" akarták tenni a rendőri jelenlétet.

Sydneyben jelenleg rengeteg turista tartózkodik a közelgő karácsonyi és szilveszteri ünnepségek miatt. A parancsnok szerint ugyanakkor nincs ok aggodalomra. "De mindnyájan láttuk az emberek arcát a Martin Place-en, és félelemről árulkodtak" - utalt a zsúfolt üzleti negyedben történt hét eleji túszdrámára, amelyben két túsz és a túszejtő meghalt.

Tony Abbott miniszterelnök a tragédia átlátható kivizsgálására tett ígéretet. Mint mondta, elsősorban azt kell tisztázni, hogy az 50 éves elkövető, egy büntetett előéletű iszlamista férfi, aki Iránból érkezett Ausztráliába, miért nem akadt fenn a terrorveszély kiszűrésére alkalmazott intézkedéseken.

(MTI)

Címkék: túszdráma, Sydney