Savval támadt tini barátnőjére egy nyugdíjas

2014. december 20. - 16:42 | Külföld

Két fiatal férfit bérelt fel a támadásra a nyugdíjas, aki azért akart bosszút állni, mert a lány elhagyta őt.

Tizennyolc év börtönre ítélte a Wolverhampton-i Királyi Bíróság bíróság Mohammed Rafiq-t, egy nyolcvan éves nyugdíjast, aki savas támadást szervezett exbarátnője, a tizenkilenc éves Vikki Horsman ellen – írja a The Independent című brit lap.

A nő súlyos sérüléseket szenvedett a mellkasán, a nyakán, és az arcán a maró hatású folyadéktól, amivel leöntötték, miután ajtót nyitott két, hozzá váratlanul becsengető férfinek. A nőnek számos plasztikai műtéten kell átesnie, hogy az égési sérülései miatt. A lány a bíróságon elmondta, hogy korábban azért szakított a férfival, mert az minden percét kontrolálni próbálta.

Rafiq két fiatal férfit, a huszonöt éves Steven Holmest és a huszonhárom éves Shannon Heaps-t bérelte fel a támadásra. A hatóságok eleinte a felbujtó Rafiq-t is áldozatként kezelték, mert a támadás során rá is löttyent egy kevés a savból, később azonban minden kiderült.

A bíróság Holmest tizennégy, társát tizenkét év börtönre ítélte. A tárgyalás után az áldozat így nyilatkozott a sajtónak: „Nem csak a látható sebhelyeim okoznak fájdalmat. A trauma amit Rafiq és a társai okoztak nekem, olyan nyomot hagyott bennem, ami attól félek, sohasem fog elmúlni.”

Hír24

Címkék: sav, támadás, nyugdíjas