Már öt halottja van a kompbalesetnek

2014. december 29. - 13:58 | Külföld

A legfrissebb hírek szerint öt halálos áldozata van a görögországi partoknál kigyulladt Norman Atlantic olasz komphajó balesetének - közölte hétfőn Miltiadész Varviciotisz görög tengerészeti miniszter.

Már öt halottja van a kompbalesetnek

A görög parti őrség egyik hajója négy újabb holttestet talált a tengerben. Az áldozatok kiléte egyelőre ismeretlen. A hatóságok korábban egy halottról tudtak, akinek a holttestét szintén a vízből emelték ki. A görög férfi vélhetően a mentés során esett a tengerbe.

Az újabb halottakról szóló híreket Matteo Renzi olasz kormányfő is megerősítette. A politikus arról számolt be, hogy az Albánia partjainál hánykolódó hajó fedélzetén még nagyjából hatvanan vannak, de néhány órán belül őket is kimentik.

Riccardo Rizzotto, az olasz haditengerészet szóvivője hétfő reggel elmondta, hogy sikerült rögzíteni a vontatókötelet a komphajóra, de most az utasok mentése az elsődleges cél. A nyílt tengeren hánykolódó komphajónak albán vagy olasz kikötőbe vontatásáról később döntenek. A hajón sikerült eloltani a tüzet, a vízzel megtelt hajótest viszont megdőlt.

A görög parti őrség vasárnap éjszaka nyilvánosságra hozta az utasok névsorát, amelyből kiderült, hogy ketten közülük valóban magyar állampolgárok. Sorsukról egyelőre nincsen hír.

Az olasz komphajó rakodóterében vasárnap hajnalban ütött ki tűz, amelynek oka egyelőre ismeretlen. Többen pánikba estek az égő komphajón, és a tengerbe ugrottak. Reggel még mindig közel háromszázan voltak a balesetet szenvedett hajón.

A hajó a görögországi Patrasz kikötőjéből tartott az olaszországi Anconába, és Othonoi görög szigettől 60 kilométerre északnyugatra adott le vészjelzést. Othonoitól északra található a térség nagyobb és jóval ismertebb szigete, Korfu.

(MTI)

Címkék: kompbaleset