Rogán: Szimbólumvédelemmel a terrorizmus ellen...!

2015. január 14. - 18:16 | Külföld

Össznemzeti ügynek nevezte a terrorizmus elleni fellépést a Fidesz frakcióvezetője szerdán, az erről tartott ötpárti egyeztetés után. Rogán Antal sajtótájékoztatóján egyúttal jelezte, pártja javaslatot készít annak érdekében, hogy bizonyos közösségi szimbólumok és értékek kiemelt védelemben részesüljenek.

Rogán: Szimbólumvédelemmel a terrorizmus ellen...!

A múlt heti párizsi terrorakció után összehívott frakcióvezetői egyeztetést követően Rogán Antal kijelentette: Magyarországnak is ki kell alakítania egy közös, preventív stratégiát.

Tisztázni kell a Magyarországot is fenyegető kockázatokat - mondta -, ezek áttekintésére a jövő héten összeül a nemzetbiztonsági és a honvédelmi bizottság.

Emellett létrehoznak egy frakcióközi egyeztető fórumot - a kormány részvételével -, amelyen minden képviselőcsoport megfogalmazhatja javaslatait - tájékoztatott.

A politikus a terrorellenes fellépésről rendezett szerdai ötpárti egyeztetés után azt is mondta, hogy bár a megbeszélésen érdemben nem volt szó a bevándorlás kérdéséről, a Fidesz meggyőződése az, hogy "Európában a problémának az egyik gyökere a bevándorlásban keresendő". Megjegyezte, Európában 2013-ról 2014-re 130 százalékkal nőtt az illegális bevándorlók száma. "Magyarország ebből a szempontból tranzitország" - fűzte hozzá.

mti/para