Meglőtték az AFP fotósát a Charlie Hebdo elleni tüntetésen

2015. január 16. - 12:53 | Külföld

A Karacsiban meglőtt fotós súlyos sérülést szenvedett, de már túl van a veszélyen. A Charlie Hebdo legfrissebb száma ellen a francia konzulátus előtt tiltakoztak egy vallásos párt hívei - olvasható a HVG-n.

Súlyosan megsérült az AFP fotósa, akit pénteken egy Charlie Hebdo elleni tüntetésen lőttek meg a pakisztáni Karacsiban, a francia konzulátus épületénél. Sürgősen megműtötték, már túl van az életveszélyen.

Asif Hassant egy vallásos muszlim párt hívei lőtték meg a tüntetésen - írta a Yahoo News.

A golyó áthatolt a fotós mellkasán, és megsértette a tüdejét. A műtét után még beszélt is a kollégáival - mondta az operációt végző karacsi kórház szóvivője.

Karacsiban több százan tüntettek a Charlie Hebdo ellen, és a tiltakozók egy része összecsapott a rendőrséggel.

A tüntetők egy része, mintegy kétszáz ember kövekkel kezdte dobálni a helyszínre vezényelt rendfenntartókat, a biztonsági erők erre figyelmeztető lövéseket adtak le, majd könnygázt és vízágyút vetettek be a tömeg feloszlatására. Az összecsapásokban legalább két ember megsebesült.

A dél-ázsiai országban működő iszlamista pártok országos tüntetésekre buzdítottak az újabb, Mohamed prófétát ábrázoló karikatúrák megjelentetése miatt. A dél-pakisztáni Karacsin kívül tiltakoztak a fővárosban, Iszlámábádban, valamint Lahorban, Pesavarban és Multánban is. A demonstrálók egy francia zászlót is elégettek.

A világ második legnépesebb muzulmán országa, a 200 milliós Pakisztán hivatalosan elítélte a francia magazin párizsi szerkesztősége elleni, tizenkét halálos áldozatot szedő múlt szerdai merényletet. Az északnyugati Pesavarban a franciaországi terrortámadást elkövető Kouachi fivérek mellett tüntettek.


(hvg.hu)