Hamburger okozta egy 18 éves lány halálát

2015. január 18. - 11:10 | Külföld

A fiatal szólt, hogy többféle alapanyagra allergiás, de az étteremben meggyőzték, hogy bátran megeheti a kiválasztott ételt.

A vendéglátásban dolgozók sokszor azt gondolják, csak különcködni akar az, aki felhívja a személyzet figyelmét arra, hogy allergiás valamilyen összetevőre. Így járhatott a 18 éves Shahida Shahid is, aki az Almost Famous (Majdnem híres) nevű étterembe tért be, ahol a pincérnek elmondta, hogy többféle alapanyagra is allergiás, ráadásul asztmája is van.

Ekkor egy csirkés ételt ajánlottak neki az étlapról, azt bizonygatva, hogy ebben nincs semmi olyan alkotóelem, amire allergiás lehetne. A lány hitt az étterem személyzetének, elfogyasztotta az ételt, aztán barátaival tovább indultak a legközelebbi bevásárlóközpontba. Néhány száz méter után azonban Shahidat elfogta a rosszullét.

Először az asztmainhalátorából szippantott, aztán elővette a mindig magánál tartott epi-penjét is, ami tulajdonképp egy adrenalin löket, amivel a legtöbb allergiás reakció lelassítható. Azonban, ezek egyike sem segített, elvesztette az eszméletét. Ekkor hívták ki a mentőket, akik azonnal kórházba szállították. Még három napot élt, aztán belehalt az elszenvedett súlyos agykárosodásba. Soha többet nem tért magához.

Hír24

Címkék: hamburger, halál, Allergia