Ledobták, túlélte, agyonverték – újra gyilkolt az Iszlám Állam

2015. január 30. - 16:54 | Külföld

Egy épület tetejéről a mélybe vetett egy férfit az Iszlám Állam, mert azzal gyanúsították, hogy egy másik férfival folytatott viszonyt - írja a Hír24 az Independent nyomán.

A szíriai Rakka területén, nagy számú közönség előtt vetették le egy toronyból a homoszexualitással megvádolt férfit. A gyilkosságról képet is közzétett az Iszlám Állam. A zuhanást túlélte, ezért a dzsihádisták agyonverték.

Az Iszlám Állam nemrég közzétette „büntető törvénykönyvét”, mely alapján a különböző cselekedetekért testrészek levágásával, megkövezéssel, keresztre feszítéssel bűnhődnek az elkövetők. A „bűnök” között van a „hitetleneknek való kémkedés” és a homoszexualitás is, mindkettőért halál jár.

Csak Szíriában 35 emberrel végeztek januárban. Ugyancsak pénteken Rakkában egy nőt házasságtörésért köveztek meg. Az iszlamisták addig dobálták, amíg azt hitték, meghalt, de ekkor a nő felpattant és elfutott. Végül úgy döntöttek, futni hagyják, mert „letöltötte büntetését és Isten előtt kell a továbbiakban számot adnia”.

Hír24