Szükségállapotot hirdettek ki a hóhelyzet miatt Amerikában

2015. február 10. - 07:59 | Külföld

Massachusettsben Charlie Baker kormányzó szükségállapotot hirdetett ki, további hét államban pedig hóvihar-figyelmeztetést adtak ki, miután az Egyesült Államok északkeleti részén hétfőn helyenként több mint 60 centiméter hó esett.

Szükségállapotot hirdettek ki a hóhelyzet miatt Amerikában

Bostonban hétfőn 159 centiméterrel megdőlt a 30 nap alatt leesett hómennyiség rekordja, és kedd estig néhol újabb 57 centiméter csapadékra számítanak.

A régi csúcs 1978 óta tartotta magát a városban, amelyet nem egészen három hét leforgása alatt harmadszor borított be hóvihar. Bostonban az elmúlt 17 napból 13 napon hullott a hó.

A legújabb csapadékzóna összesen mintegy 40 millió embert érint, és kiterjed Massachusetts, New York, Connecticut, Rhode Island, Vermont, New Hampshire és Maine államra. New York városban 20-35 centiméter hóra számítanak.

A térségben vasárnap óta legkevesebb 2700 repülőjáratot töröltek. Az Egyesült Államok északkeleti részén, beleértve Bostont is, hétfőn és kedden szünetel a tanítás. A városban az utcán parkoló autókat elvontatják, tulajdonosaikat pedig megbírságolják a hó eltakarításának akadályozása miatt.

A bostoni metrót, trolibuszokat és helyi vasutat hétfő este leállították, a járműveket és a szerelvényeket kedden sem indítják el. Az egyik elakadt vonatból 50 utast ki kellett menekíteni.

A meteorológiai előrejelzés szerint csütörtökre és péntekre újabb havazás várható.

(MTI)