Borzasztó hideg van az Egyesült Államokban, befagyott a Niagara vízesés egy része

2015. február 19. - 18:12 | Külföld

Sarkvidéki légtömegek betörése miatt az Egyesült Államokban a Kanadával határos Észak-Dakota államtól Floridáig 14-25 fokkal van hidegebb az évszakban megszokottnál, a rendkívüli lehűlés 115 millió embert érint - közölt csütörtökön híroldalán a CNN hírtelevízió.

Borzasztó hideg van az Egyesült Államokban, befagyott a Niagara vízesés egy része

A Niagara vízesés részben befagyott. Chicagóban szerdán a hőmérséklet nem emelkedett mínusz 12 fok fölé, de a szél miatt az emberek még hidegebbnek érezték az időt, olyannak, mintha mínusz 23-29 fok lett volna. Az O'Hare repülőtérnél csütörtök hajnalban mínusz 22 foknál is nagyobb hideget mértek, amivel megdőlt az 1936 óta tartott mínusz 21,6 fokos hidegrekord. Délutánra legfeljebb mínusz 15,5 várható, amivel a várakozások szerint újabb negatív csúcs dől majd meg.

Illinois állam fizetős autópályáján 24 órás járőrszolgálatot indítottak be a rendkívüli zimankóban elakadt autósok megsegítésére. A meteorológiai előrejelzés szerint enyhülés péntekre várható, de vasárnap újabb hóviharra számítanak Chicago környékén. A csapadékzóna várhatóan eléri majd Bostont is, ahol idén eddig már több mint 240 centiméter hó esett.

Marty Walsh bostoni polgármester a napokban arra kérte a város lakóit, hogy ne hódoljanak be az interneten terjedő helyi hóbortnak és a súlyos balesetveszély miatt ne ugráljanak bele a hóbuckákba a házak emeleti ablakaiból.

(MTI)