GYILKOSSÁG: Adóellenőrt késeltek halálra Budapesten

2015. február 23. - 17:34 | Külföld

Meggyilkolták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyik munkatársát, egy másikat pedig súlyosan megsebesítettek hétfőn Budapesten - tájékoztatta az MTI-t közös közleményben a NAV és a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A hvg.hu értesülései szerint a két NAV-os a XX. kerületi Géza utcába szállt ki egy magánszemélyhez, aki zavartan viselkedett, és az adóhivatal munkatársaira (egyébként mindketten kormánytisztviselők, vélhetően revizorok) támadt. A tettest - aki a rendőrség közleménye szerint egy 35 éves férfi - egy járőr fogta el.

Az RTL Klub munkatársának a késelő férfi apja elmondta, hogy hétfőn délután mindhárman - apa, anya, fia - otthon voltak. Fiát, aki velük élt, már többször is kezelték pszichiátrián, és aznap is zavartan viselkedett - idézte fel az apa. A fiához háromnegyed kettőkor azért érkezett két NAV-munkatárs, mert adóhátraléka volt, bár azt a szülőktől a Híradó munkatársa nem tudta meg, hogy az miből keletkezett.

Az idősebb házaspár a házban tartózkodva hallotta a kinti zajt, kirohantak, majd látva, hogy mi történt, vissza a házba hívni a rendőröket, akik a kiérkezés után elfogták a késelőt.

mti/hvg.hu/para