Őrizetbe vettek egy férfit, aki órákon keresztül járkált a brit parlament tetején

2015. március 8. - 12:06 | Külföld

Elfogott a brit rendőrség egy férfit, aki vasárnapra virradó éjszaka órákon keresztül járkált a brit parlament épületeinek tetején.

A BBC brit közszolgálati televízió hírportálján azt írta, a rendőrség szombaton késő este értesült arról, hogy egy fiatal férfi felmászott a londoni Westminster-palota tetejére, s ezután tűzoltókat, rendőröket és közvetítőket rendeltek a helyszínre.

A Scotland Yard szóvivője elmondta, hogy órákig tárgyaltak a 23 éves férfival, mielőtt vasárnap hajnalban lemászott, és birtokháborítás, valamint károkozás vádjával őrizetbe vették. Az illetések közölték, korai lenne az ifjú esetleges indítékairól nyilatkozni.

Egyelőre azt sem tudni, a férfinak hogyan sikerült feljutnia a szigorúan őrzött épületek tetejére. A BBC szerint nem biztos, hogy a szürke pulóvert viselő fiatal férfi tiltakozásának kívánt így hangot adni.

A brit parlament alsó- és felsőházának otthont adó Westminster-palota teteje korábban többször is tiltakozó megmozdulások helyszínévé vált: 2008-ban a London-Heathrow repülőtér harmadik kifutópályájának megépítése ellen tiltakoztak, következő évben pedig a Greenpeace aktivistái demonstráltak hasonlóképpen.

MTI/para

Címkék: brit parlament