Lúzer embercsempészt fogtak

2015. március 16. - 19:33 | Külföld

Egy hatvanas éveiben járó francia férfi, jóval fiatalabb orosz feleségét próbálta bőröndben becsempészni az EU-ba, ahová jogszerűen is magával vihette volna - írja a Hír24.

A fehérorosz határ mentén fekvő Terespol város vasúti határátkelőhelyén egy francia állampolgár hatalmas bőröndjére lettek figyelmesek a határőrök. Óriási meglepetésükre a bőröndből egy harmincas éveiben járó nő lépett ki, a bőrönd tulajdonosának a felesége" – mondta el az AFP francia hírügynökségnek Dariusz Sienicki, a határőrség szóvivője.

A hatvanas éveiben járó francia férfi, aki Moszkvában váltott vonatjegyet Nizzába, nem tudta, hogy a felségének joga van vele együtt belépni a schengeni övezetbe. A határállomáson kihallgatták, majd elengedték a házaspárt, amely úgy döntött, hogy visszatér Fehéroroszországba.

A nő jó egészségi állapotban volt, nem szorult orvosi ellátásra – tette hozzá a szóvivő. "Ha a férjével utazott volna, nem lett volna semmi gond. A tiltott határátlépési kísérlet miatt azonban a házaspár háromévi börtönbüntetést kockáztatott" – mondta Dariusz Sienicki.

Hír24

Címkék: embercsempész