Simicskát megműtötték, forrong Orbán médiája

2015. március 21. - 09:26 | Külföld

A médiacézár, milliárdos vállalkozót nagyon meggyötörte fogorvosa. A Fidesz új kormányhoz közeli laphoz terelné a hirdetéseket. A jobboldali értelmiség megosztott a bojkott ügyében - írja a Hír24.

Simicskát megműtötték, forrong Orbán médiája

A bulvárlap külön emlékeztet rá, szó sincs arról, hogy önbeteljesítő jóslat lett, hogy kormányellenes nyilatkozatai miatt esetleg Simicska Lajos élete került volna veszélybe. A nagyvállalkozó egy többórás fogorvosi beavatkozáson esett át egy budai magánklinikán, ahol nagyon meggyötörhették, mert a beszéd is nehezére esett. Simicska Lajos a Blikknek elárulta: pocsék állapotban van, négy órán átszenvedett a fogorvosi székben, egy komoly szájsebészeti beavatkozása volt.

Mindeközben a Népszabadság arról ír, hogy forrong Orbán médiája. Néhány héten belül politikai napilappá alakítják át a Napi Gazdaságot, a Magyar Nemzet helyett ez lesz a kormányközeli újság. A Magyar Nemzet és a Hír TV munkatársai a Napihoz és az állami médiához tartanak. A Magyar Nemzetnél és a Napi Gazdaságnál is kész tényként kezelik, hogy néhány héten belül, legkésőbb május végén indul az új kormányközeli napilap Liszkay Gábor vezetésével.

A lap információi szerint az új kormányközeli napilap létrehozására a Fidesz legfontosabb vezetői is rábólintottak, mert végképp szakítottak Simicska Lajossal, miután ügynökvádat fogalmazott meg Orbán Viktorral szemben. Az új lap jelentős állami hirdetéscsomagra számíthat, amit nyilvánvalóan a Simicska-médiabirodalomtól, a Magyar Nemzettől, a Hír TV-től és a Heti Választól emelnek át.

Azt már a Magyar Nemzet írja, hogy a Simicska médiabirodalmával szemben meghirdetett kormánypárti bojkottal a jobboldal jeles szereplőinek többsége nem ért egyet. A legkeményebben Wittner Mária '56-os halálraítélt, a Fidesz volt országgyűlési képviselője fogalmazott, aki visszataszítónak nevezte, hogy ezzel a Fidesz a gyurcsányi útra lépett. Szerinte hagyni kellene a sajtót élni.

Hír24

Címkék: média, Orbán, Simicska