LÉGI KATASZTRÓFA: Jól ismerte a másodpilóta a tragédia helyszínét, kifejezetten szerette a francia Alpokat

2015. március 27. - 19:27 | Külföld

A kedden lezuhant Germanwings-gép másodpilótája kifejezetten szerette a francia Alpokat. Egy régi ismerőse azt mondta: részt vett egy túrán a katasztrófa helyszínéhez közel lévő provence-i Alpokban - számolt be róla az Index a német Focus nyomán.

Andreas Lubitz Düsseldorf közelében két új Audira adott le rendelést: az egyiket magának, a másikat a barátnőjének szánta, írja a lap. Az egyik autót Lubitz a múlt héten át is vette.

Lubitz barátnőjéről egyelőre nem sokat tudni. Szomszédai azt mondták, düsseldorfi lakásában együtt élt a barátnőjével. A férfi azonban még részben a szüleivel élt, sokat tartózkodott a Rajna-vidéken lévő Montabaurban, ahol szülei és testvére laktak. Megjelentek olyan hírek is, hogy barátnőjével válságba jutott a kapcsolata vagy már szakítottak is, de ezek egyelőre nem tűnnek túl hitelesnek.

Az eddigi információk szerint a másodpilóta furcsa, kiterjesztett öngyilkosságot hajtott végre, amikor kizárta a pilótafülkéből a kapitányt, majd a gépet 149 emberrel a fedélzetén maga vezette neki a francia Alpok szikláinak.

Lubitz jól ismerte a területet, sőt ismerősei szerint kifejezetten szerette a francia Alpokat. Egy régi ismerőse azt mondta: részt vett egy túrán a katasztrófa helyszínéhez közel lévő provence-i Alpokban. Korábban vitorlázó repülővel is bejárta ezt a területet.

(index.hu)