Questor-ügy: Előzetesben Tarsolyék

2015. március 29. - 18:19 | Külföld

Vasárnap elrendelték a Questor-ügy mindhárom gyanúsítottjának előzetes letartóztatását. A vizsgálati fogság egyelőre 30 napra szól.

Questor-ügy: Előzetesben Tarsolyék

A Questor-vezér és a másik két gyanúsított ügyvédei futva távoztak a Budapesti Központi Kerületi Bíróságról az épület mögött, noha korábban azt ígérték, nyilatkoznak az újságíróknak – írja a Hír24.

A csalás gyanújával csütörtökön őrizetbe vett Tarsoly Csaba és két társa ügyében szokatlanul hosszú tárgyaláson döntöttek az előzetes letartóztatásról. Az őrizetbe vételtől számított 72 óra vasárnap este jár le. Ha nem döntöttek volna időben, akkor a Questor-vezetők szabadon elhagyhatták volna a bíróságot.

Röviden a Quaestor-botrányról

Március 9-én Tarsoly Csaba elnök-vezérigazgató tájékoztatta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) illetékes vezetőjét arról, hogy a rendkívüli mértékben megnövekedett kötvényeladási igények miatt a kötvényeket kibocsátó Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett.

A cég indoklása szerint "a Buda-Cash botrány olyan pánikot okozott az értékpapírpiacon, amely lehetetlenné tette a piac normális működését. (...) A kialakult pánik során ügyfeleink olyan mennyiségű kötvényt kívántak értékesíteni, amely meghaladja a Quaestor Csoport likvid pénzügyi eszközeit".

A Magyar Nemzeti Bank másnap felügyeleti biztost rendelt ki a Quaestor Értékpapír Zrt.-hez és tevékenységét felfüggesztette.

Március 11-én a rendőrség házkutatásokat tartott, többek között a Quaestor cégcsoport Váci úti székházában.

Tarsoly Csabát március 26-án tartóztatták le otthonában csalás gyanújával.

Hír24