TRAGIKUS: Egy gyermek a vérzivatarban!

2015. március 31. - 18:09 | Külföld

A rendkívül erős felvételt az első hírek szerint még 2012-ben készítette egy török fotóriporter Osman Sağırlı egy törökországi menekülttáborban a szíriai polgárháború elől elmenekült kislányról, aki a fényképezőgépet látva rémült tekintettel emelte fel a kezét, jelezve, hogy megadja magát. Mert azt hitte, fegyvert fognak rá. Azt nem tudta, hogy a fényképezőgép mire jó, de azt nagyon is tudta már négyévesen, hogy mire számíthat, ha egy puskával kerül szembe, és azt is tudta, mit kell ilyenkor tennie - írja a Hír24.

TRAGIKUS: Egy gyermek a vérzivatarban!

A gyereket Adi Hudeának hívják, és azután menekült át Törökországba anyjával és három testvérével, hogy apja Hama városának bombázása közben meghalt.

Sağırlı a BBC-nek elmondta, hogy a fényképet tavaly decemberben készítette egy szíriai menekülttáborban, nagyjából tíz kilométernyire a török határtól, és januárban jelent meg először a Türkiye című török lapban. Elmondása szerint egy nagy teleobjektívet használt a fotó elkészítéséhez, azt hihette fegyvernek a kisgyerek. A fotós közölte: csak akkor jött rá, hogy a gyerek mennyire megrémült, amikor megnézte a képet, és látta az arckifejezését. Elmondása szerint a gyerekek általában kétféleképpen szoktak reagálni arra, ha fotózza őket: vagy szégyenlősen elszaladnak az arcukat eltakarva, vagy mosolyogva integetnek. Hudea egyiket sem csinálta.

Hír24