BORZALOM: Főzőlap felett égette meg a gyereket a dadus

2015. április 17. - 16:22 | Külföld

Lidia Quilligana egykori dadus továbbra is tagadja, hogy tűzhely fölé tartotta volna a gondjaira bízott három éves kislány végtagjait, de az iszonytató vádat videofelvétel igazolja - adta hírül a Blikk.

BORZALOM: Főzőlap felett égette meg a gyereket a dadus

A lány szülei szereltették fel a rejtett kamerát 2014 decemberében, mert ki akarták deríteni, mi okozhatta gyermekük lábain, és karjain a különös égési sérüléseket, és nem hittek a szemüknek. A felvételen azt látni, ahogy a gyermek felügyeletével megbízott nő megragadja a kisded csuklóját, majd felemeli a magatehetetlen kislányt, és picinyke karjait a tűzhelynek látszó tárgy fölé tartja, és nem engedi, hogy elmeneküljön tőle.

"Hallani lehet a felvételen a kislány sikítozását, és jól látható, ahogy a vádlott egymás után többször is a bekapcsolt főzőlap fölé teszi a gyermek kézfejeit" – hangsúlyozta az ügyész, amikor a vádpontokat ismertette, és hozzátette, ilyen borzalmas videofelvételt még nem látott soha életében.

Az érintett család nem vállalta a nyilvánosságot, de az kiderült, hogy a dél-amerikai származású dadus három gyereküket felügyelte főállásban. Sajtóhírek szerint a dadus az anyukának elismerte, hogy tudomása van az égési sérülésről, és ezért elnézést is kért, amikor az anyuka kérdőre vonta. Ekkor a háztartási alkalmazott sietve távozott, az anyuka pedig orvoshoz vitte kislányát, a daduskamera felvételeinek megtekintését követően pedig megtette a feljelentést.

"Hamisak a vádak. Védencemmel korábban sosem volt probléma, és azt is tudta, hogy filmezik" – érvelt Lidia Quilligana ügyvédje, de a felvételek magukért beszélnek. A daduskamerák azt is megörökítették, ahogy a nő a nyakánál fogva emelte fel a kislányt, majd a földhöz vágta. Az egyik felvételen a teljes testsúlyával ugrott rá a padlón fekvő gyermekre, de az is felismerhető, ahogy túl forró ételt tömött a szájába. Amikor a kisded próbálta a fejét elfordítani, a dadus ütlegelte.

(blikk.hu)