SOKKOLÓ: Kis híján szívinfarktust kaptak az ellenőrök, amikor kinyitották a bőröndöt

2015. május 9. - 11:37 | Külföld

Gurulós bőröndben próbáltak meg Európába csempészni egy nyolcéves elefántcsontparti kisfiút - közölte pénteken a kisfiút felfedező spanyol csendőrség.

SOKKOLÓ: Kis híján szívinfarktust kaptak az ellenőrök, amikor kinyitották a bőröndöt

A bőröndöt a kisgyermekkel egy 19 éves marokkói nőnél találták meg, aki Ceuta marokkói spanyol beékelődés gyalogos határátkelőjén akart vele átjutni. A nő nagyon idegesen viselkedett, ezért figyeltek fel rá a határőrök.

"A bőröndöt a szkennerrel megvizsgálva a kezelő különös dologra lett figyelmes, mintha egy ember ülne benne" - mondta el a csendőrség szóvivője. Hozzátette, hogy a gyermek "rettenetes" állapotban volt. A BBC honlapja szerint az Abou nevű kisfiút a ceutai hatóságok vették gondjukba.

A kisfiú azt mondta, hogy nyolcéves és elefántcsontparti. A fiatal nőt - aki nem az anyja volt, hanem pénzért vállalta a csempészést - őrizetbe vették. Később a gyermek apja is rács mögé került, rá akkor csaptak le, amikor szintén megpróbált átmenni a vámon. Az elefántcsontparti férfinak a spanyolországi Kanári-szigeteken volt bejelentett lakcíme, és így akarta magához venni a gyermekét.

A hét elején egy 23 éves marokkói bevándorlót találtak kiszáradt állapotban a másik marokkói spanyol enklávéba, Melillába szállított konténerben. A május 1. miatti hosszú hétvégén a kikötőben szünetelt a munka, és a férfi négy napig rekedt élten-szomjan a konténerben. Évente bevándorlók ezrei próbálnak meg Ceutába és Melillába jutni hamis papírokkal vagy titokban.


MTI/para

Címkék: reptér, bőrönd