Lezuhant egy segélyszállító helikopter, halottak is vannak

2015. június 2. - 16:40 | Külföld

Legalább négy ember életét vesztette, amikor lezuhant egy segélyszállítmánnyal úton lévő helikopter kedden Nepál északkeleti részén, ahol a súlyos április földrengés utáni helyreállítás zajlik - közölték nepáli hivatalos források.

A Mountain Air nevű magántársaság által üzemeltetett légi jármű a fővárostól, Katmandutól mintegy 60 kilométerre északkeletre fekvő Szindhupalcsovk körzetben zuhant le, egy falu közelében.

"Négy holttestet találtunk a baleset helyszínén" - tudatta a nepáli fegyveres erők szóvivője, aki szerint három férfi és egy nő halt meg a szerencsétlenségben. A nepáli rendőrség információi szerint a nő holland, a három férfi nepáli állampolgár volt.

Sajtóhírek szerint a helikopter nekirepült egy elektromos vezetéknek, a hadsereg illetékese azonban azt mondta, hogy a baleset oka egyelőre ismeretlen.

Néhány héttel ezelőtt az amerikai tengerészgyalogság egyik helikoptere zuhant le a dél-ázsiai országban, szintén mentőakció közben. Az UH-1 Huey típusú helikopter hat amerikai és két nepáli katonával a fedélzetén zuhant le Katmandutól északkeletre, Dolaka körzetben.

A Tibettel határos Szindhupalcsovk egyike azoknak a térségeknek, amelyeket az április 25-i és a május 12-i földrengés a legnagyobb mértékben sújtott. Korábbi hírek szerint a körzetben található mintegy 40 ezer épület 90 százaléka a földdel vált egyenlővé. A földmozgások összesen mintegy 8700 ember halálát okozták Nepálban.