Tele volt "bazmeggel" az ügyész szája Dopeman első tárgyalásán

2015. június 3. - 13:14 | Külföld

Dopeman Bazmeg című szám miatt annak idején a náci Kurucinfo kezdett kampányba, arra buzdítva a szélsőjobbosokat, hogy jelentsék fel a rappert. Lett is feljelentő bőven, a budapesti főügyészség 15 személy feljelentése alapján indított vizsgálatot nemzeti jelkép megsértésének gyanúja miatt, majd vádat is emeltek ellene.

A feljelentések szerint Dopeman Bazdmeg című száma, amelyet egy tömegtüntetésen adott elő, tartalmában sérti Magyarország nemzeti jelképét, a Himnuszt azzal, hogy a videón szereplő két ember trágár szavak ismételgetése között időnként a magyar Himnusz egyes sorait szövi bele szerzeménybe. A feljelentők arra is hivatkoztak, hogy ez őket mint hazaszerető, tisztességes magyar embereket mélyen megrázta és felháborította.

Dopeman első tárgyalása nyilvános volt, így a Hír24 is ott lehetett. Kiderült, hogy Dopeman havi száztízezer forintból él és félmillió forintos tartozása van a NAV felé. A főszereplő egyébként egy hungarocell fej volt.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom 2013. szeptember végén Budapesten tartott kormányellenes tüntetésének házigazdája Dopeman volt, aki egyebek mellett "szemétládának és pofátlannak" nevezte Orbán Viktor miniszterelnököt, és előadta trágár szavakkal tűzdelt Himnusz-feldolgozását. A Clark Ádám téren tartott demonstráció végén lelepleztek egy Orbán Viktort ábrázoló bronzszínű hungarocellszobrot, majd ezt aktivisták ledöntötték úgy, hogy a Sztálin-szobor sorsára emlékeztető módon a csizmája a talapzaton maradt. A vádirat szerint Dopeman belerúgott a testről levált és elgurult fejbe.

Hír24