Delfin ugrott egy hajó fedélzetére, egy nőnek a csontját törte

2015. július 2. - 10:57 | Külföld

Delfinek megfigyelésére indult hajójával kirándulni egy kaliforniai család, amikor a közelben úszkáló tengeri emlősök egyike hirtelen felugrott a fedélzetre, egyenesen az anya lábára - tudósított a Los Angeles-i KTLA tévécsatorna.

"Olyan gyorsan történt, mintha az égből pottyant volna oda" - mondta szerdán Chrissie Frickman, a kaliforniai Dana Point Harbor közelében balesetet szenvedett nő, akinek a hajóra zuhanó állat mindkét bokáját eltörte.

A delfin olyan vadul csapkodott maga körül a fedélzeten, hogy a pár és két gyereke a kis hajó másik felébe menekült, miközben segítségért telefonáltak. Rendőrségi motorcsónak mentette ki őket a szorult helyzetből. A mentőakcióról a rendőrök szerdán a Twitteren tettek közzé képeket.

A kikötőben végül a vízbe engedték a delfint, amely néhány könnyebb horzsolással megúszta a kalandot és "igen gyorsan elúszott" a helyszínről. Frickmanék szerint a baleset az állatot ugyanúgy megviselhette, mint a családot.

"A delfinek gyakran úsznak a csónakok közelébe, általában teljesen ártalmatlanul. Ilyen esettel még soha nem találkoztunk" - mesélte Jeff Hallok, az Orange megyei rendőrség munkatársa a Los Angeles Timesnak.

MTI/para

Címkék: delfin