Megint cápatámadás ért egy turistát

2015. július 3. - 16:05 | Külföld

Újabb cápatámadás történt Új-Dél-Wales ausztrál szövetségi állam északi partjainál, néhány kilométerre attól a helyszíntől, ahol egy tengeri ragadozó csütörtökön életveszélyes sebesüléseket okozott egy szörfözőnek.

A strand egyik vízi mentőjének elmondása szerint a pénteki támadás 52 éves áldozata éppen a deszkáján ült, amikor a cápa a vízbe borította, majd ráharapott a sporteszközre. A rendőrség tájékoztatása szerint személyi

Az eset miatt lemondták az ugyanarra a strandra szervezett és a világ legnagyobb junior szörfversenyének számító Oz Grom Open első napját. A sporteseményre 270 gyermek érkezett Lennox Head városába. A fiatal versenyzőket helyi idő szerint reggel 9 órakor hívták ki a vízből, miközben helikopterek indultak a cápa keresésére.

A környéken idén több súlyos cápatámadás történt: februárban egy közeli strandon egy 41 éves japán turista kapott halálos sérüléseket, csütörtökön pedig a 32 éves Matt Lee sebesült meg mindkét lábán életveszélyesen Ballina város egy strandján. A kórházban fekvő férfi állapota továbbra is kritikus.

Pénteken egy másik helyszínen is le kellett mondani egy sporteseményt Ausztrália keleti partjainál. Queensland állam északi részén egy vízben látott krokodil miatt döntöttek úgy a szervezők, hogy mégsem rendezik meg az aznapra hirdetett nyíltvízi úszóversenyt.

Szakértők szerint a cápatámadások száma azért növekszik, mert egyre népszerűbbek a tengeri sportok, ugyanakkor a halálos kimenetelű esetek továbbra is ritkák.

MTI/para